Miksi valita teräksinen loimulauta puisen loimutuslaudan sijaan?

Miksi valita teräksinen loimulauta?

Perinteisesti lohta on loimutettu puisilla loimulaudoilla, mutta niihin liittyy monta pulmaa. Lue alta kolme tärkeintä syytä vaihtaa teräksiseen loimutustelineeseen!

Onko joskus mieleen tullut, että haluaisit loimuttaa lohta, muttet tiedä miten? Moni ei tiedä puisten loimulautojen lisäksi muista vaihtoehdoista loimuttamiseen, ja kun loimutus on ajankohtaista, mieleen tulee vain perinteinen puinen loimutuslauta. Puinen loimutuslauta ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto, kun haluaa loimuttaa lohta – tai muita herkkuja.  Kerromme, miten vältät sudenkuopat ja loimutat vaikkapa lohta turvallisesti!

1. Puu palaa helposti – ja tässä tapauksessa se ei ole hyvä asia

On sinänsä hassua, että alun perin loimulautoja on alettu valmistaa nimenomaan puusta. Käyttötarkoitushan on käyttää lautaa tulen äärellä: avotulella, nuotiolla tai takan edessä. Vaikka loimutuslaudan pitäisi sopivalla etäisyydellä tulesta, liekkejä ei voi täysin hallita, ja tuli osuu herkästi loimulautaan. Etenkin lohen kiinnittämiseen tarkoitetut puutapit roihahtavat todella helposti. Tästä ikävä seuraus on se, että lohi tippuu tappien palamisen ansiosta helposti, ja pahimmillaan koko ateria on pilalla.

Puinen loimulauta kerää bakteereja ja palaa helposti, ja on siksi lyhytikäinen.

Kuten esimerkiksi Inspirations -nimisessä blogissa https://blogit.terve.fi/inspirations/lohen-loimuttamista-illallispoytaan/ todetaan, tälläkin kotikokkaajalla on jo kolmas puinen loimutuslauta käytössä siksi, että loimulaudat ovat palaneet käytössä. Erityisesti mainitaan puutappien käryämiset. Onneksi tämän kanssa tuskasteleville on luvassa hyviä uutisia: Loimulasse on markkinoiden paras ruostumattomasta teräksestä valmistettu loimutuslauta.

Loimulassella loimuttaminen on helppoa ja turvallista myös reissun päällä.

Lue alta lisää miksi kannattaa jättää puu ruuanlaitossa lähinnä sytytysaineeksi.

2. Puu ei ole hygieeninen materiaali ruuanlaitossa

Puu on mahtava raaka-aine moniin käyttötarkoituksiin, mutta ruuanlaitossa se ei ole parhaimmillaan. Puun syyt imevät nestettä ja bakteereja. Puista loimutuslautaa ei voi laittaa astianpesukoneeseen, ja usein siinä vaiheessa kun loimuttamisen jälkeen päästään puhdistamaan välineitä, ovat bakteerit jo ehtineet imeytyä loimulautaan. Loimulasse loimutusteline on ruostumattomasta elintarvikekäyttöön sopivasta teräksestä valmistettu, ja siksi  sen voi nakata heti tilaisuuden tullen vaikka astianpesukoneeseen, ja bakteerit poistuvat täydellisesti.

Luonnossa ollessa teräksisen loimutustelineen voi tiskata mahdollisuuksien mukaan tai puhdistaa vaikka maatuvilla kertakäyttöpuhdistusliinoilla. Ruostumaton teräs ei pelkää vettä. Voit käyttää ja puhdistaa teräksistä loimutustelinettä uudelleen ja uudelleen.

Loimulasse loimutustelineen voi pestä käsin tai laittaa astianpesukoneeseen, koska se on ruostumatonta terästä.

3. Puu ei kestä ikuisuuksia – mutta teräs kestää

Kun valitset puisen loimutuslaudan sijaan teräksisen loimutustelineen, teet kestävän valinnan. Loimulasse on valmistettu todella kestävästä teräksestä, ja se kestää vuosikausien käytön. Lue lisää Loimulassen käyttöohjeista.

Teräksinen loimutusteline on siis puista loimulautaa paljon taloudellisempi valinta. Loimulassen hinta on hyvin kilpailukykyinen, siihen nähden että puiset vaihtoehdot kestävät vain yksittäisiä käyttökertoja. Luotamme niin paljon Loimulassen kestävyyteen. että annamme sille elinikäisen takuun! Eli kun ostat meiltä Loimulassen, sinulle on loppuiäksesi takuu tuotteelle. Loimulasset valmistaa tuusulalainen metallialan perheyritys, joka on alusta asti kehittänyt tuotteen itse.

Loimulasse pysyy mukana matkallasi – lempeästi roihuten!