Käyttöohjeet

Loimulasse koostuu kolmesta osasta. Runko, jalka ja kiinnityspanta.

1. Irrota panta ja jalka painamalla niitä keskeltä yhteen ja nosta pois.

2. Asettele kala tai muu elintarvike runkoon.

3. Kiinnitä panta työntämällä se ensin leveästä päätyaukosta läpi ja sitten kohdistamalla päät kyljen reikiin samalla painaen pantaa keskeltä. Valitse sopiva reikäkorkeus kypsennettävän elintarvikkeen paksuuden mukaan.

4. Jalan voit kiinnittää sekä rungon etupuolelle tai takapuolelle –riippuen käyttötarkoituksesta. Aseta jalan toinen pää ensin kyljen reiästä läpi – paina sitten jalkaa kevyesti ja aseta toinenkin pää vastakkaisen reiän läpi. Näin jalka ei väänny. Säädä sopivaan kulmaan. Takapuolelle kiinnitys tapahtuu samalla tavalla. Takapuolella jalka lukittuu hahloihin ja pysyy näin paremmin paikallaan. Varo painamasta jalkaa liikaa, ettei se väänny! Jos jalka tuntuu väljältä, venytä jalkaa vetämällä sitä käsillä ulospäin. Laita aina toinen pää ensin kyljen reiästä ja vasta sitten paina kevyesti toinen pää.

5. Aseta teline pysty- tai vaaka-asentoon tulenlähteen eteen ja säädä jalka sopivaan kulmaan, jotta teline ei pääse kaatumaan. Lohen loimutukseen etäisyys liekistä on sopiva, kun voit pitää kämmenen selkäpuolta 10-15 sekuntia liekin ja kalan paistopinnan välissä.Ihanteellinen paistoaika lohelle n. 1-1,5 tuntia riippuen lohenpaksuudesta.Kypsennyksen aikana kalan ei tulisi palaa kiinni runkoon. Jos näin tapahtuu, etäisyys liekkiin on liian pieni! Jos elintarvike kypsyy epätasaisesti, voit kääntää telineen ylösalaisin, jolloin saat tasaisemman lopputuloksen. Tuote kuumenee käytössä. Käytä patakintaita tai suojahanskoja kun käsittelet Loimulassea kypsennyksen aikana tai sen jälkeen. Ruostumaton teräs elää lämmön vaikutuksesta, mutta palautuu muotoonsa jäähtyessään.

6. Syö ja nauti. Oikein kypsennetty lohi on erittäin mehukasta!

7. Käytön jälkeen puhdista teline huolellisesti ruoanjäämistä astianpesuaineella, kuumalla vedellä ja tiskiharjalla. Voit pestä telineen myös tiskikoneessa.