Tee terveellinen valinta – loimuta lohta!

Loimuttamiseen liittyy useita terveysvaikutuksia. Ensinnäkin loimutus on todellista slow foodia, jonka valmistusprosessia on nautinnollista seurata. Nuotion tai takan liekkien katselu rentouttaa ja tyhjentää mielen. Kun lohen tai muun ruuan on asettanut loimutustelineeseen sopivalle etäisyydelle tulesta, ei tarvitse enää kuin rauhassa istuskella ja odotella valmistumista. Loimutettu lohi valmistuu 30-90 minuutissa, halutusta kypsyydestä ja olosuhteista riippuen. Voit loimuttaa myös kasviksia ja mitä vain keksitkin.

Loimutettu ruoka ei pala, ja siksi siihen ei muodostu haitallisia karsinogeeneja, kuten grillatessa. Loimutus on siksi grillaamista terveellisempi ruuanlaittotapa.

Jos loimutat metsässä esimerkiksi metsäretkellä, saat tuplaten terveyshyötyjä. Tiesitkö että tutkimusten mukaan luonnossa liikkumisella ja jo pelkällä luonnossa oleskelulla on monia positiivia vaikutuksia terveyteemme. Luonnon fyysiset terveysvaikutukset näkyvät mm. sykkeen ja verenpaineen laskuna, vastustuskyvyn parantumisena ja matalampana riskinä sairastua sydän- ja muistisairauksiin, mutta lista ei lopu siihen. ”Luonnossa oleilun ja liikkumisen psyykkisiä terveysvaikutuksia ovat mm. mielialan kohentuminen, stressitason aleneminen sekä virkistyminen ja rentoutuminen. Luonnossa liikkumisen on myös todettu vähentävän masentuneisuuden oireita.” Lähde: https://www.ukkinstituutti.fi/tietoa_terveysliikunnasta/liikkumaan/arkiliikunta_hyotyliikunta_perusliikunta/liiku_metsaan_ja_poluille

Aina ei tarvitse lähteä pitkälle vaellukselle tai eräretkelle. Metsän hoitavat vaikutukset alkavat todella nopeasti. Jo 20 minuuttia saa sinut paremmalle tuulelle. Lähde: https://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/voi_hyvin/psykologia/nain_metsa_hoitaa_mieltasi

Pakkaa siis eväät reppuun, ja nappaa Loimulassen pienempi veli Loimulasse Retki mukaan, ja suuntaa vaikka lähimetsään.  Mukavaa niin itsekseen kuin perheenkin kanssa. Loimulassella ruoka kypsyy lempeästi roihuten.

Tee terveellinen valinta – loimuta lohta!