Loimulasset syntyvät Suomessa käsityönä

JUURET TUUSULASSA

Loimulasse®️n takana on pieni tuusulalainen perheyritys, Elektrorakenne Oy, joka on lähes 50-vuotisen historiansa aikana työllistänyt Pennasen perheen jäseniä jo kolmessa sukupolvessa.

Tarina sai alkunsa vuonna 1972, kun sorvaajana työskennellyt Veikko Pennanen perusti elektroniikkateollisuuden levyosia valmistavan Elektrorakenne Oy:n. Yritystoiminta kasvoi nopeasti ja pian Veikon poika Olli Pennanen ja parikymmentä vuotta myöhemmin myös Ollin vaimo Riitta Pennanen aloittivat työtehtävät yrityksessä. Vuosituhannen vaihteen molemmin puolin myös Veikon pojanpojat Martti ja Pekka Pennanen aloittivat työt perheyrityksessä ja jatkoivat siitä erilaisiin tehtäviin.

LOIMULASSEN IDEA

Loimulasse on syntynyt alun perin rakkaudesta loimuttamiseen ja halusta keksiä, miten sen voisi tehdä helpoiten.

Loimulasse on Elektrorakenteen ensimmäisiä omia tuotteita, jonka syntyperään on vaikuttanut yrityksen pitkä historia ja eri sukupolvien välinen yhteistyö. Loimulassen idea syntyi, kun Olli, loimuttaessaan kalaa kesämökillä, kyllästyi palaaviin puulautoihin ja katoaviin puutappeihin. Markkinoilla ei ole ollut vaihtoehtoa puisille loimulaudoille, joten pääteltiin, että teräksiselle loimutustelineelle voisi olla kysyntää. Lue lisää tästä postauksestamme, miksi Loimulasse on puisia loimulautoja parempi valinta.

Ensimmäinen Classic-malli kehittyi nopeasti kuluttajille fiksumman hintaiseen ja entistä käytännöllisempään Loimulasse 2.0 versioon, jonka sinäkin voit nyt hankkia kätevästi itsellesi täältä.

VASTUULLISUUS MUKANA MATKASSA

Tuotekehittelyyn ovat osallistunet kaikki Pennasen perheenjäsenet ja lähes koko Elektrorakenteen henkilökunta. Loimulasse on syntynyt aidosta halusta kehittää toimiva tuote, joka ratkaisee käyttäjältään ongelman, joka kestää käyttäjällään eliniän. Taustalla on kertakäyttökulttuurin vastainen ajattelu siitä, että tuotteen pitää palvella pitkään ja siksi materiaaliksi on valittu ruostumaton teräs. Tuote valmistetaan käsityönä, huolellisesti, ja siksi sille uskalletaan antaa elinikäinen takuu. Tuotteen pitää olla myös tarvittaessa kierrätettävä, ja Loimulasse onkin 100% kierrätettävä.

TUOTESUUNNITTELU JA KEHITYS

Loimulasse 2.0 ei jäänyt ainoaksi tuotteeksi. Loimulasselle kehitettiin myös pikkuveli, Loimulasse®️ Retki. Retki on kooltaan pienempi ja kevyempi malli, ja sopii erinomaisesti mukaan vaikkapa vaelluksille.

Loimulasse -tuoteperheen “isä”, Pekka Pennanen, suunnittelee ja kehittää jatkuvasti uusia tuotteita, joiden lähtökohtana ovat kotimaisuus, kestävyys ja metalli. Löydät muut Pekan tuotteet osoitteesta www.severiart.fi